Nieuws - PME, het Pensioenfonds van de Metalektro

Nieuws

Gepubliceerd op 17 januari 2018

Kandidaatstelling & verkiezing pensioenfondsbestuur 2018

Sinds 1 juli 2014 zitten er naast vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers ook twee vertegenwoordigers van pensioengerechtigden in het bestuur van het Pensioenfonds van de Metalektro (PME). Deze bestuursleden worden gekozen door de pensioengerechtigden en benoemd voor een periode van vier jaar. Op 1 juli 2018 loopt de benoemingstermijn af van de twee bestuursleden namens de pensioengerechtigden in het bestuur van PME.

Dit betekent dat de organisaties die statutair betrokken zijn bij PME (FNV, CNV, de Unie, VHP en  VOG-PME) opnieuw kandidaten kunnen voordragen voor deze positie in het bestuur. Ook andere organisaties die als statutair doel hebben om de belangen van pensioengerechtigden te behartigen, of personen die de belangen van pensioengerechtigden willen behartigen, kunnen kandidaten voordragen of zichzelf kandidaat stellen.

Kandidaten moeten voldoen aan het functieprofiel. De verkiezingscommissie beoordeelt of de (voorgedragen) kandidaten voldoen aan dit functieprofiel. Een externe kennistoets kan tijdens de selectieprocedure onderdeel uitmaken van de selectieprocedure om op de kieslijst terecht te komen.

Zijn er meer dan twee geschikte kandidaten voor de vacante bestuursfuncties, dan worden er in april 2018 verkiezingen uitgeschreven. Alle pensioengerechtigden van PME mogen dan hun stem uitbrengen op hun favoriete kandidaat. De twee kandidaten met de meeste stemmen worden, onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouder DNB, benoemd door het bestuur van PME.

Aanmelden kan tot 31 januari 2018.

Aanmelden PME nieuwsbrief voor werknemers en gepensioneerden

Wilt u op de hoogte worden gehouden van belangrijke pensioeninformatie?
Meld u hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

E-mailadres *
Voorletter(s) *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Geslacht
 Man     Vrouw
Bent u deelnemer of ontvangt u een pensioen van ons? *
 Ik ben gepensioneerd     Ik bouw pensioen op
  Ik heb de disclaimer gelezen en ga akkoord met de inhoud daarvan. *
Velden met een * zijn verplicht.

Inschrijven PME nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van belangrijke pensioeninformatie?
Meld u hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

E-mailadres *
Voorletter(s) *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Bedrijfsnaam *
Functie *
Werkgevernummer *
Geslacht *
 Man     Vrouw
Velden met een * zijn verplicht.