Nieuws - PME, het Pensioenfonds van de Metalektro

Nieuws

Gepubliceerd op 15 december 2016

Pensioenfonds Hunter Douglas komt over naar PME

Het pensioenfonds van Hunter Douglas komt over naar PME. Hunter Douglas is onderdeel van de bedrijfstak Metalektro en zou dus volgens de verplichtstelling aangesloten zijn bij PME. Hunter Douglas was echter vrijgesteld van het bedrijfstakpensioenfonds en had een eigen regeling. De werkgever heeft nu besloten die dispensatie in te leveren en de pensioenen vanaf 1 januari 2017 bij PME onder te brengen. Het gaat bij de overdracht om de opgebouwde pensioen van 676 actieve deelnemers, 1098 ex-deelnemers en om de al ingegane pensioenen van 1215 gepensioneerden. Met de overdracht is een bedrag gemoeid van € 330 miljoen.

Eric Uijen, voorzitter uitvoerend bestuur van PME: ‘Ik verwelkom de deelnemers, gepensioneerden en ex-deelnemers van het Pensioenfonds Hunter Douglas van harte. We doen er alles aan het in PME gestelde vertrouwen waar te maken. De overgang van het Pensioenfonds Hunter Douglas naar PME past in de brede consolidatiegolf die in de Nederlandse pensioensector gaande is. Met deze aansluiting vergroot PME wederom het draagvlak binnen de sector. Dat is belangrijk voor een goed en betaalbaar pensioen. En dat is in deze onzekere tijden belangrijker dan ooit.’

In de afgelopen jaren leverden ook een aantal andere voorheen vrijgestelde werkgevers, zoals DAF, NXP en Nedcar, hun dispensensatie in. In totaal heeft PME haar belegd vermogen als gevolg van deze overdrachten in de afgelopen acht jaar met ruim € 8 miljard zien toenemen (totaal belegd vermogen is nu circa € 44 miljard).

Aanmelden PME nieuwsbrief voor werknemers en gepensioneerden

Wilt u op de hoogte worden gehouden van belangrijke pensioeninformatie?
Meld u hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

E-mailadres *
Voorletter(s) *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Geslacht
 Man     Vrouw
Bent u deelnemer of ontvangt u een pensioen van ons? *
 Ik ben gepensioneerd     Ik bouw pensioen op
  Ik heb de disclaimer gelezen en ga akkoord met de inhoud daarvan. *
Velden met een * zijn verplicht.

Inschrijven PME nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van belangrijke pensioeninformatie?
Meld u hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

E-mailadres *
Voorletter(s) *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Bedrijfsnaam *
Functie *
Werkgevernummer *
Geslacht *
 Man     Vrouw
Velden met een * zijn verplicht.