Nieuws - PME, het Pensioenfonds van de Metalektro

Nieuws

Gepubliceerd op 28 februari 2018

PME breidt duurzame beleggingen verder uit

PME heeft € 100 miljoen geïnvesteerd in het CI III-fonds van Copenhagen Infrastructure Partners. Het fonds richt zich op beleggingen in duurzame energieprojecten zoals windenergie op land en zee, warmteopwekking (biomassa), energietransmissie, zonne-energie en projecten waarbij afval wordt omgezet in energie.

Marcel Andringa, uitvoerend bestuurder balans- en vermogensbeheer bij PME: “Een van de doelstellingen van PME is om actief te investeren in de energietransitie. De investering in CI III past hier uitstekend bij. Het richt zich op duurzame of hernieuwbare bronnen bij het opwekken van energie. Daarnaast draagt deze investering bij aan het doel van PME dat in 2020 minimaal 10% van de portefeuille aantoonbaar bijdraagt aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.”

Impactbeleggen
De impactbeleggingen van PME zijn hiermee verder uitgebreid. De investering is onderdeel van het mandaat van € 250 miljoen voor verdere uitbreiding van de impactinvesteringen, dat PME aan haar vermogensbeheerder MN verstrekte.

Aantoonbaar gerealiseerde CO2-besparingen
Het fonds belegt in de ontwikkeling en bouw van grootschalige nieuwe duurzame energieprojecten in Europa en de VS, die na ingebruikname voor lange termijn worden aangehouden. Het nieuwe fonds heeft een looptijd van 20 jaar. Het fonds rapporteert naast het rendement ook over aantoonbaar gerealiseerde CO2-besparingen en gecreëerde werkgelegenheid.

Copenhagen Infrastructure Partners
Het Deense Copenhagen Infrastructure Partners is in 2012 opgericht door een ervaren team van DONG Energy in samenwerking met Pension Danmark, en beoogt stimulering van duurzame energie via infrastructuurfondsen. Inmiddels beheert de organisatie drie fondsen, waar CI III er een van is. Het totaal beheerd vermogen is € 5 miljard.

Aanmelden PME nieuwsbrief voor werknemers en gepensioneerden

Wilt u op de hoogte worden gehouden van belangrijke pensioeninformatie?
Meld u hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

E-mailadres *
Voorletter(s) *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Geslacht
 Man     Vrouw
Bent u deelnemer of ontvangt u een pensioen van ons? *
 Ik ben gepensioneerd     Ik bouw pensioen op
  Ik heb de disclaimer gelezen en ga akkoord met de inhoud daarvan. *
Velden met een * zijn verplicht.

Inschrijven PME nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van belangrijke pensioeninformatie?
Meld u hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

E-mailadres *
Voorletter(s) *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Bedrijfsnaam *
Functie *
Werkgevernummer *
Geslacht *
 Man     Vrouw
Velden met een * zijn verplicht.