Nieuws - PME, het Pensioenfonds van de Metalektro

Nieuws

Gepubliceerd op 19 juni 2017

PME geeft impuls aan nieuwe Nederlandse technologie

Door te beleggen in het fonds Innovation Industries geeft PME (Pensioenfonds van de Metalektro) een impuls aan de eigen sector. Geselecteerde veelbelovende startende bedrijven in nieuwe technologie krijgen zo de gelegenheid zich verder te ontwikkelen. Dit investeringsfonds wordt ondersteund door de vier technische universiteiten in Nederland (Eindhoven, Delft, Wageningen en Twente) en een aantal Nederlandse high tech bedrijven uit de achterban van PME.

Het verschil maken met investeringen
PME heeft een duidelijke doelstelling op het gebied van beleggingen. Een goed rendement voor het pensioen van onze deelnemers en gepensioneerden staat voorop. Daarnaast wil PME het verschil maken door met de juiste investeringen de samenleving vooruit te helpen. De investering in Innovation Industries helpt ons bij onze doelstelling en is bovendien een investering in de eigen technologiesector.

Nieuw investeringsfonds voor veelbelovende start ups; unieke samenwerking
Innovation industries is een investeringsfonds voor Nederlandse technologie start-ups (schaalbare high tech, medical tech en agri & food bedrijven) met groeipotentieel. Het investeringsfonds is een unieke samenwerking tussen kenniscentra en bedrijfsleven. Een aantal bedrijven die betrokken zijn bij dit nieuwe fonds zijn aangesloten bij PME. Met het investeringsfonds krijgen veelbelovende start ups en scale ups toegang tot financiering waardoor zij uit kunnen uitgroeien tot succesvolle bedrijven die zorgen voor economische groei en werkgelegenheid in Nederland. De belegging in Innovation Industries is de uitkomst van een gezamenlijke verkenning met NLII en MN.

Investeren in eigen sector in Nederland
Eric Uijen, voorzitter uitvoerend bestuur PME: “Beleggen in veelbelovende technologie betekent in feite beleggen in onze eigen toekomstige sector. Het beleggen in Innovation Industries staat dus dichtbij de Metalektro sector. We volgen hiermee de wens van veel van onze deelnemers om te beleggen in de eigen sector. Het investeringsfonds brengt bovendien de goede dingen samen: het gebruik maken van hoogwaardige kennis om technologische innovaties te bevorderen en het aanpakken van de uitdagingen van deze tijd.”

Verwachte goede rendementen
PME heeft het investeringsfonds € 25 miljoen toegezegd. Marcel Andringa, uitvoerend bestuurder vermogensbeheer: “Het risico van beleggen in start ups is relatief groot. Een hoger risico wordt echter beloond met een hoger verwacht rendement, rendement nodig voor het pensioen van onze deelnemers en gepensioneerden. De bundeling van kennis van de vier universiteiten – die op technologisch gebied tot de top van de wereld behoren- TNO en ECN en het feit dat de nieuwe bedrijven worden begeleid in hun groei, geven vertrouwen voor de toekomst. De investeringen zijn erop gericht de werkgelegenheid en de economische groei te bevorderen en dat is goed voor Nederland. Goed voor Nederland èn goed voor onze deelnemers en gepensioneerden: beter kan het niet.”

Aanmelden PME nieuwsbrief voor werknemers en gepensioneerden

Wilt u op de hoogte worden gehouden van belangrijke pensioeninformatie?
Meld u hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

E-mailadres *
Voorletter(s) *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Geslacht
 Man     Vrouw
Bent u deelnemer of ontvangt u een pensioen van ons? *
 Ik ben gepensioneerd     Ik bouw pensioen op
  Ik heb de disclaimer gelezen en ga akkoord met de inhoud daarvan. *
Velden met een * zijn verplicht.

Inschrijven PME nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van belangrijke pensioeninformatie?
Meld u hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

E-mailadres *
Voorletter(s) *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Bedrijfsnaam *
Functie *
Werkgevernummer *
Geslacht *
 Man     Vrouw
Velden met een * zijn verplicht.