Nieuws - PME, het Pensioenfonds van de Metalektro

Nieuws

Gepubliceerd op 13 november 2019

PME ondertekent de Tobacco-Free Finance Pledge

PME belegt alleen in aandelen van solide ondernemingen die goed presteren, verantwoord ondernemen én aanspreekbaar zijn op hun doen en laten. Sectoren als de tabaksindustrie en de porno-industrie vallen daarom af, net als controversiële wapens en handvuurwapens voor burgers. Deze sectoren en producten worden uitgesloten in alle beleggingen.

Wij zijn ervan overtuigd dat de financiële sector een positieve rol kan spelen bij de aanpak van mondiale gezondheidsprioriteiten en kan bijdragen aan het streven naar een tabaksvrije wereld. Daarom heeft PME in oktober de Tobacco-Free Finance Pledge ondertekend. Dit is een oproep aan financiële instellingen om te stoppen met beleggingen in tabak. Het is een initiatief van de United Nations Environment Programme Finance Initiative. In september vorig jaar werd deze Tobacco Free Finance Pledge gelanceerd bij de Verenigde Naties in aanwezigheid van staatssecretaris Blokhuis (Volksgezondheid, Welzijn en Sport).

Met elk jaar zeven miljoen sterfgevallen wereldwijd en de verwachting van één miljard sterfgevallen deze eeuw als gevolg van tabak-gerelateerde ziekten, is wereldwijde samenwerking nodig om de verwoestende impact van tabak op de samenleving en op het milieu aan te pakken. Daar draagt PME met de ondertekening van de Tobacco-Free Finance Pledge aan bij.

Ondertekening past bovendien bij ons recente besluit om niet meer in tabaksproducenten te beleggen. Dit besluit is mede genomen na het consulteren van deelnemers, en is passend bij de missie en beleggingsbeginselen die PME heeft geformuleerd.

Aanmelden PME nieuwsbrief voor werknemers en gepensioneerden

Wilt u op de hoogte worden gehouden van belangrijke pensioeninformatie?
Meld u hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

E-mailadres *
Voorletter(s) *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Geslacht
 Man     Vrouw
Bent u deelnemer of ontvangt u een pensioen van ons? *
 Ik ben gepensioneerd     Ik bouw pensioen op
  Ik heb de disclaimer gelezen en ga akkoord met de inhoud daarvan. *
Velden met een * zijn verplicht.

Inschrijven PME nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van belangrijke pensioeninformatie?
Meld u hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

E-mailadres *
Voorletter(s) *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Bedrijfsnaam *
Functie *
Werkgevernummer *
Geslacht *
 Man     Vrouw
Velden met een * zijn verplicht.