Nieuws - PME, het Pensioenfonds van de Metalektro

Nieuws

Gepubliceerd op 16 april 2018

PME steunt ook dit jaar de Shell-resolutie van Follow This

Voor het tweede achtereenvolgende jaar zal Pensioenfonds van de Metalektro (PME) de resolutie van Follow This steunen tijdens de algemene jaarvergadering van Shell volgende maand. De resolutie verzoekt Shell om het ambitieniveau van de door het bedrijf aangekondigde klimaatdoelstellingen te verhogen en in lijn te brengen met internationale klimaatafspraken.

Eric Uijen, voorzitter van het uitvoerend bestuur: “Wij hebben waardering voor de koers die Shell in 2017 heeft aangekondigd ten aanzien van het reduceren van de emissies van zowel hun producten als hun productieprocessen, de zogenoemde scope 3 emissies. Toch zullen wij het negatieve stemadvies van Shell ten aanzien van de resolutie niet opvolgen. Wij zijn van mening dat het scenario dat Shell schetst om het Parijs Klimaatakkoord te halen te risicovol is. Wij vinden als pensioenfonds het klimaatvraagstuk dusdanig belangrijk en urgent dat wij van Shell, en andere bedrijven waar wij in beleggen, verwachten dat zij vanuit eigen kracht duidelijkheid geven over hoe hun emissies ook echt in lijn worden gebracht met de gemaakte internationale afspraken. Wij hopen dan ook dat de resolutie dit jaar een nog grotere steun zal krijgen van alle aandeelhouders.”

Verantwoord beleggingsbeleid PME
PME onderschrijft de doelstellingen van het Parijs Klimaatakkoord om de gemiddelde opwarming van de aarde onder de 2 graden Celsius te houden. Klimaatverandering heeft naar verwachting niet alleen potentiële fysieke en maatschappelijke gevolgen, maar ook grote financiële consequenties. De financiële positie van het pensioenfonds beweegt mee met de wereldeconomie, nu en in de toekomst. In het belang van onze deelnemers moeten wij vooruit blijven kijken.

Klimaatveranderingen slecht voor portemonnee deelnemers
PME wil dat bedrijven waarin ze beleggen voldoen aan het Klimaatakkoord van Parijs. Dit omdat ze geen redelijk rendement kunnen maken in een wereldeconomie die stagneert door negatieve effecten van klimaatverandering.

Aanmelden PME nieuwsbrief voor werknemers en gepensioneerden

Wilt u op de hoogte worden gehouden van belangrijke pensioeninformatie?
Meld u hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

E-mailadres *
Voorletter(s) *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Geslacht
 Man     Vrouw
Bent u deelnemer of ontvangt u een pensioen van ons? *
 Ik ben gepensioneerd     Ik bouw pensioen op
  Ik heb de disclaimer gelezen en ga akkoord met de inhoud daarvan. *
Velden met een * zijn verplicht.

Inschrijven PME nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van belangrijke pensioeninformatie?
Meld u hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

E-mailadres *
Voorletter(s) *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Bedrijfsnaam *
Functie *
Werkgevernummer *
Geslacht *
 Man     Vrouw
Velden met een * zijn verplicht.