Nieuws - PME, het Pensioenfonds van de Metalektro

Nieuws

Gepubliceerd op 28 juni 2016

PME vult diversiteitsbeleid in met twee trainees in het bestuur

Om invulling te geven aan ons diversiteitsbeleid en om jongeren en vrouwen in de gelegenheid te stellen kennis te maken met het besturen van een pensioenfonds, start PME een traineeship voor twee aspirant bestuursleden. Uit de diverse sollicitanten heeft het bestuur Ellen te Paske-Lievestro en Janine Breij benoemd als trainee. Ellen te Paske krijgt Pensioenbeheer en Communicatie als aandachtsgebied en Janine Breij zal zich primair richten op Vermogensbeheer. Met een programma op maat worden de twee traineebestuurders in 1 à 2 jaar klaargestoomd voor een functie als pensioenfondsbestuurder. De traineebestuurder draait daarvoor mee in het algemeen bestuur en in een of meerdere bestuurscommissies. De trainees starten op 1 juli 2016.

Eric Uijen, voorzitter uitvoerend bestuur van PME: ‘De overgrote meerderheid van de pensioenfondsbestuurders is man en 55-plus. PME vindt het belangrijk dat daarin verandering komt. Meer vrouwen dus en meer jongeren. Met de keuze voor de trainees Ellen te Paske-Lievestro en Janine Breij komen we aan deze wensen tegemoet. De deelnemers in een pensioenfonds moeten zich kunnen herkennen in het bestuur van hun eigen pensioenfonds. Het bestuur moet dus een afspiegeling zijn van de deelnemers. Ook geloven wij dat een meer diverse samenstelling van het bestuur nieuwe inzichten en afwegingen in de bestuurlijke discussies brengt. Kortom meer diversiteit in besturen leidt tot betere besluitvorming en meer belangstelling voor pensioen. En zo komen de pensioenfondsen weer makkelijker aan nieuwe bekwame bestuurders.’

Ellen te Paske-Lievestro (1981) 

Ellen is vanaf december 2015 werkzaam als Medewerker Pensioen bij FNV Jong, te Amsterdam. Daarvoor werkte zij onder andere voor  Stichting De  Kindertelefoon en het Bureau Jeugdzorg. Verder is zij momenteel actief als Lid van de Pensioenraad PFZW en als Kaderlid FNV Zorg en Welzijn. Ellen heeft een HBO Lerarenopleiding afgerond aan de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Ze is gehuwd, heeft vier kinderen en woont in Deventer.

Ellen te Paske over het traineeship bij PME: ‘Het traineeship is een super kans voor mij en een geweldige stap van PME om zo te werken aan meer diversiteit binnen het pensioenfonds!’

Janine Breij (1972)

Janine werkte ruim tien jaar voor ING, onder meer in de functie van director institutional clients. Vanaf 2011was zij verantwoordelijk voor het opzetten van Novarca in de Benelux als director institutional sales. Daarnaast is Janine mede-eigenaar van het bedrijf Hydranome, dat helpt mensen gezonder te laten leven. Janine heeft een studie civiel recht aan de Rijksuniversiteit Leiden afgerond en is vorig jaar gestart met het Executive Pensions Program aan de Nyenrode Business Universiteit. Zij was mede-oprichtster en 5 jaar bestuurslid van de vereniging WIFS (Women in Financial Services). Janine woont in Amsterdam, is getrouwd en heeft 2 dochters.

Janine Breij over het traineeship bij PME: ‘Bijzonder om in deze enerverende tijden bestuurservaring op te gaan doen bij PME, een top 5 pensioenfonds. Ik hoop veel te leren en waar mogelijk ook een bijdrage te kunnen leveren’. 

 

 

Aanmelden PME nieuwsbrief voor werknemers en gepensioneerden

Wilt u op de hoogte worden gehouden van belangrijke pensioeninformatie?
Meld u hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

E-mailadres *
Voorletter(s) *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Geslacht
 Man     Vrouw
Bent u deelnemer of ontvangt u een pensioen van ons? *
 Ik ben gepensioneerd     Ik bouw pensioen op
  Ik heb de disclaimer gelezen en ga akkoord met de inhoud daarvan. *
Velden met een * zijn verplicht.

Inschrijven PME nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van belangrijke pensioeninformatie?
Meld u hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

E-mailadres *
Voorletter(s) *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Bedrijfsnaam *
Functie *
Werkgevernummer *
Geslacht *
 Man     Vrouw
Velden met een * zijn verplicht.