Nieuws - PME, het Pensioenfonds van de Metalektro

Nieuws

Gepubliceerd op 2 januari 2018

Premies Anw-hiaatpensioen hoger dan verwacht

Anw-hiaatpensioen is een risicoverzekering die uw overlijden dekt. De verzekering zorgt ervoor dat uw partner na uw overlijden een maandelijkse uitkering ontvangt tot de maand waarin uw partner de AOW-leeftijd bereikt. Elk jaar ontvangt u, wanneer u deelneemt aan deze verzekering, een brief met de nieuwe premie. U heeft deze brief rond de jaarwisseling van ons ontvangen. Als u deze brief bekijkt, dan valt op dat de premies voor een aantal leeftijden aanzienlijk stijgen in vergelijking met vorig jaar.

Twee invloeden
De stijging van de premies wordt veroorzaakt door twee verschillende invloeden. Men wordt in Nederland steeds ouder waardoor de verwachte AOW-leeftijd stijgt. Hierdoor zal het Anw-hiaatpensioen langer moeten worden uitgekeerd. Ook wordt de Anw-hiaatpensioen premie gebaseerd op de sterfte van de actieve Anw-hiaatpensioen deelnemers bij PME. De afgelopen jaren zijn er meer mensen met deelname aan Anw-hiaatpensioen overleden dan verwacht. Dit betekent dat wij meer Anw-hiaatpensioen moeten uitbetalen dan verwacht.

Rekenmodule
Wij begrijpen dat het verhogen van de Anw premies een grote impact kan hebben. Op onze website vindt u een rekenmodule. Hier kunt u zien wat de invloed van het verlagen van het verzekerde bedrag voor gevolgen heeft voor uw premie in 2018.

Wijzigen
Het opzeggen of wijzigen van uw Anw-hiaatpensioen heeft gevolgen voor het inkomen van uw partner wanneer u overlijdt. In Mijn PME kunt u nakijken hoeveel partnerpensioen wordt uitgekeerd na uw overlijden. Voor een volledig overzicht van al uw pensioen in Nederland kijkt u op de website www.mijnpensioenoverzicht.nl.

Wilt u uw Anw-hiaatpensioen opzeggen? U kunt uw Anw-hiaatpensioen ieder kwartaal opzeggen. Dit doet u door het formulier Beëindigingsverzoek Anw-hiaatpensioen in te vullen en naar ons op te sturen. Let op: zowel u als uw partner moet dit formulier ondertekenen. Ook moet u kopieën bijvoegen van de identiteitsbewijzen van u en van uw partner. Zorg ervoor dat uw opzegging één maand voorafgaand aan een nieuw kwartaal door ons is ontvangen.

Aanmelden PME nieuwsbrief voor werknemers en gepensioneerden

Wilt u op de hoogte worden gehouden van belangrijke pensioeninformatie?
Meld u hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

E-mailadres *
Voorletter(s) *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Geslacht
 Man     Vrouw
Bent u deelnemer of ontvangt u een pensioen van ons? *
 Ik ben gepensioneerd     Ik bouw pensioen op
  Ik heb de disclaimer gelezen en ga akkoord met de inhoud daarvan. *
Velden met een * zijn verplicht.

Inschrijven PME nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van belangrijke pensioeninformatie?
Meld u hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

E-mailadres *
Voorletter(s) *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Bedrijfsnaam *
Functie *
Werkgevernummer *
Geslacht *
 Man     Vrouw
Velden met een * zijn verplicht.