Nieuws - PME, het Pensioenfonds van de Metalektro

Nieuws

Gepubliceerd op 4 oktober 2017

PME in top 10 ranglijst verantwoord beleggen

De Vereniging van Beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO) beoordeelt de prestaties van de 50 grootste Nederlandse pensioenfondsen op het gebied van maatschappelijk verantwoord beleggen. PME steeg dit jaar met 2 plaatsen naar plek 7.

Eric Uijen, voorzitter uitvoerend bestuur: “PME richt zich al lange tijd nadrukkelijk op duurzaam beleggen. De laatste jaren hebben we, in overleg met onze deelnemers, weer verdere stappen genomen om bij te dragen aan een duurzamere wereld. Het is mooi dat blijkt dat PME onderdeel uitmaakt van de koplopers op dit gebied binnen de pensioensector.”

VBDO maakt dit jaar voor het eerst gebruik van sterren in de beoordeling. Op een schaal van 0 tot 5 sterren, behaalt PME er 3 voor haar verantwoord beleggingsbeleid. PME heeft dat beleid in 2016 aangescherpt om een grotere positieve impact te hebben. Zo moet 10 procent van de portefeuille over alle beleggingscategorieën over 5 jaar bijdragen aan het bereiken van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties. 

Positieve sturing op duurzame investeringen
VBDO geeft PME punten voor de doelstelling om de CO2-uitstoot in de aandelenportefeuille binnen 5 jaar terug te brengen met 25% en voor de ambitie om in 2017 € 250 miljoen te beleggen in bedrijven die een positieve bijdrage leveren aan mens, milieu en maatschappij. PME wil daarbij het verschil maken op een van de volgende vier gebieden: toegankelijkheid financiële dienstverlening, betaalbare huisvesting, klimaat en afvalverwerking.

Governance
De 11e editie VBDO Benchmark Pensioenfondsen laat zien dat de trend richting een groeiende verantwoorde beleggingsportefeuille ook dit jaar weer heeft doorgezet. Pensioenfondsen nemen steeds vaker milieu-, sociale en bestuurlijke criteria mee in hun beleggingsanalyse en zijn hier ook steeds transparanter over. Zo scoort PME maximaal op het bestuurlijke (governance) onderwerp en behaalt het een goed resultaat op verantwoording (accountability).

Aanmelden PME nieuwsbrief voor werknemers en gepensioneerden

Wilt u op de hoogte worden gehouden van belangrijke pensioeninformatie?
Meld u hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

E-mailadres *
Voorletter(s) *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Geslacht
 Man     Vrouw
Bent u deelnemer of ontvangt u een pensioen van ons? *
 Ik ben gepensioneerd     Ik bouw pensioen op
  Ik heb de disclaimer gelezen en ga akkoord met de inhoud daarvan. *
Velden met een * zijn verplicht.

Inschrijven PME nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van belangrijke pensioeninformatie?
Meld u hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

E-mailadres *
Voorletter(s) *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Bedrijfsnaam *
Functie *
Werkgevernummer *
Geslacht *
 Man     Vrouw
Velden met een * zijn verplicht.