Nieuws - PME, het Pensioenfonds van de Metalektro

Nieuws

Gepubliceerd op 23 juni 2017

PME wint prijs voor ‘Beste ESG-beleid’

PME heeft tijdens de uitreiking van de PensioenPro Awards op 22 juni de ESG-Award gekregen. Deze prijs wordt toegekend aan een pensioenfonds dat op uitmuntende wijze ESG factoren meeweegt en een helder ESG-beleid voert in strategie en beleggingspraktijk.

Eric Uijen, voorzitter van het uitvoerend bestuur bij PME, nam trots de prijs in ontvangst tijdens het jaarcongres van PensioenPro. ‘Deze prijs is een erkenning voor de aanscherping van ons ESG-beleid, waarbij we goed geluisterd hebben naar onze deelnemers. De sector Metalektro is onlosmakelijk verbonden met duurzaamheid. Samen maken we hoogtechnologische producten die de wereldeconomie vooruit brengt. Maar dit mag niet ten kosten gaan van onze leefomgeving. Duurzaam beleggen en het behalen van voldoende rendement gaan hand in hand. Dat hebben we samen met onze uitvoerder MN goed in beleid weten te vatten.’

Vakjury
De nominaties werden beoordeeld door een vakjury, bestaande uit: Loek Sibbing, ceo van de Nederlandse Investeringsinstelling (NLII), Stefan Lundbergh, directeur Cardano Insights en niet-uitvoerend bestuurder van het Vierde Zweedse Nationale Pensioenfonds (AP4), Karin Roeloffs, Business Leader Benelux bij consultant Mercer Investments, Martijn Euverman, partner bij adviesbureau Sprenkels & Verschuren en adviseur beleggingscommissies van Nederlandse pensioenfondsen en Hedwig Peters, professioneel bestuurder bij vooral pensioenfondsen en bestuurslid van de Kring van Pensioenspecialisten.

Gouden Award
Het Unilever Algemeen Pensioenfonds werd door een publieksjury uitgeroepen tot ‘Beste Nederlandse Pensioenfonds van 2017’. Jetta Klijnsma, demissionair staatssecretaris verantwoordelijk voor pensioen, won de prijs voor ‘Uitzonderlijke bijdrage aan de sector’, vanwege de vele vernieuwingen die onder haar bewind plaatsvonden.

Aanmelden PME nieuwsbrief voor werknemers en gepensioneerden

Wilt u op de hoogte worden gehouden van belangrijke pensioeninformatie?
Meld u hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

E-mailadres *
Voorletter(s) *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Geslacht
 Man     Vrouw
Bent u deelnemer of ontvangt u een pensioen van ons? *
 Ik ben gepensioneerd     Ik bouw pensioen op
  Ik heb de disclaimer gelezen en ga akkoord met de inhoud daarvan. *
Velden met een * zijn verplicht.

Inschrijven PME nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte worden gehouden van belangrijke pensioeninformatie?
Meld u hier aan voor onze digitale nieuwsbrief.

E-mailadres *
Voorletter(s) *
Tussenvoegsel
Achternaam *
Bedrijfsnaam *
Functie *
Werkgevernummer *
Geslacht *
 Man     Vrouw
Velden met een * zijn verplicht.